Červená řepa s provensálskými bylinkami

Ingrediencerepa

  • červená řepa
  • brambory
  • šalotka (cibule)
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • provensálské koření
  • šťáva z citronu
  • česnek
Pracovní postup

Na oleji necháme zesklovatět na drobno pokrájenou šalotku. Řepy a brambory nakrájíme na kostičky a přidáme do zapékací mísy k šalotce. Vše smícháme, osolíme, opepříme, posypeme provensálským kořením. Pečeme na 180 °C 30 minut. Mezitím vymačkáme šťávu z půlky citronu, přidáme k ní stejné množství olivového oleje a důkladně prošleháme. Tím pak pokapeme brambory. Přidáme dva stroužky rozmačkaného česneku. Promícháme a dáme ještě dopéct na 15-20 minut do trouby.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *