Hovězí guláš

Ingredience

  • 1 kg hovězího masa
  • šalotka
  • kmín
  • mletá červená paprika
  • sůl
  • pepř
  • sádlo, popř. Ceres
  • kostka hovězího bujónu
  • stroužek česneku
  • mouka na zahuštění

Pracovní postup

Nakrájíme šalotku a necháme ji na oleji lehce zrůžovět. Přidáme na kostičky nakrájené maso, které osolíme, opepříme a okmínujeme. Na oleji necháme maso zatáhnout a posypeme mletou červenou paprikou (paprika se nesmí spálit, jinak jídlo zhořkne!). Promícháme. Zalijeme vodou a přidáme celou očištěnou zelenou papriku. V tlakovém hrnci vaříme cca 30 minut. Uvařený guláš dochutíme hovězím bujónem, česnekem a zahustíme moukou, škrobem nebo jíškou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *